BREATH WORK

Διευρύνετε τη συνειδητότητα σας… ταξιδέψτε μέσα από τις αισθήσεις σας…

…ενεργοποιήσετε τον εσωτερικό θεραπευτή σας… ανακαλύψτε τον αληθινό, όμορφο και δυνατό εαυτό σας.

Ετοιμαστείτε να βιώσετε μια ταχεία αναδιάρθρωση στο σώμα και το μυαλό σας

Το breath work είναι ο τρίτος πιο αποτελεσματικός τρόπος πρόσβασης στο υποσυνείδητο, ασφαλούς απελευθέρωσης από μπλοκαρισμένα συναισθήματα και τραυματα και επανασύνδεσης των συνάψεων του εγκεφάλου με έναν πιο υγιή τρόπο που να μας υποστηρίζει. Ταυτόχρονα είναι ασφαλής τρόπος. Οι πρώτοι δύο είναι τα ψυχεδελικά φάρμακα και η ύπνωση.

Tο breath work προσφέρει:

 • Θεραπεία τραυμάτων σε σωματικό επίπεδο
 • Καθαρισμό πεποιθήσεων και υποσυνείδητο επαναπρογραμματισμό
 • Πρόσβαση σε εναλλακτικές καταστάσεις συνειδητότητας 
 • Ρύθμιση του νευρικού συστήματος
 • Ρύθμιση διάθεσης και συναισθηματικής κατάστασης
 • Αυτογνωσία 
 • Διευρυμένη προοπτική

Μετά από 15-20 λεπτά συνειδητής συνδεδεμένης αναπνοής, προκαλούμε ένα φαινόμενο που ονομάζεται παροδική υποδραστηριότητα του προμετωπιαίου φλοιού – προσωρινά το αναλυτικό μυαλό μας, ο εσωτερικός μας κριτής κλείνει και μπαίνουμε στην κατάσταση των εγκεφαλικών κυμάτων Θήτα. Σε αυτή την κατάσταση, βιώνουμε μία βαθιά ευφορία, νιώθουμε σαν στο σπίτι μας, εκεί όπου γνωρίζουμε ότι είμαστε ασφαλείς, ότι έχουμε υποστήριξη, φροντίδα και καθοδήγηση… όπου νιώθουμε πληρότητα, ευφορία και ευδαιμονία.

Όταν βρισκόμαστε στην κατάσταση του Ήρεμου Νου, γνωστό και ως ‘Mind of Flow’, όχι μόνο αισθανόμαστε καλύτερα, αλλά τα καταφέρνουμε και καλύτερα. Καθώς ο νους μας ησυχάζει, αποκτούμε πρόσβαση στις βαθύτερες διαστάσεις της νόησης μέσα από το σώμα μας. Οι δείκτες ευφυίας μας ανεβαίνουν, ανταποκρινόμαστε καλύτερα σε ό,τι και να συμβαίνει στην ζωή μας, ενώ γινόμαστε πιο διαισθητικοί, ευφάνταστοι, δημιουργικοί και παραγωγικοί. Νέες ιδέες και ενδυναμωτικές σκέψεις μπορούν να αντικαταστήσουν τις ασυνείδητες περιοριστικές πεποιθήσεις που μας κρατούν πίσω εδώ και χρόνια. Βγαίνουμε κυριολεκτικά από τα «μικρά» μας μυαλά και πηγαίνουμε στο βέλτιστο «λειτουργικό μας σύστημα», όπου μπορούμε να είμαστε πλήρως παρόντες, σε κατάσταση hyperfocus, και να λαμβάνουμε ιδέες υψηλότερης νοημοσύνης.

Σε μια κατάσταση τέτοιας υπέρβασης, η κατανόηση μας μπορεί να μεταφερθεί σε άλλο επίπεδο. Μεταξύ άλλων, βιώνουμε εναλλακτικές καταστάσεις συνείδησης, ώστε να μπορούμε να δούμε τον εαυτό μας και τον κόσμο με φρέσκα μάτια και μια διευρυμένη προοπτική. Επιπλέον, δημιουργούμε μια βαθύτερη σχέση με τον εσωτερικό μας θεραπευτή. Όλο αυτό συνδυάζεται με θεραπευτική μουσική και ήχους, καθοδηγούμενο διαλογισμό και οραματισμό. 

Μετά από breath work journeys, οι άνθρωποι αναφέρουν ότι αισθάνονται χαρά, ζωντάνια, απελευθέρωση, ενεργοποίηση και διεύρυνση.

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ…

Η Ελένη είναι ένας υπέροχος άνθρωπος που καταλαβαίνει πραγματικά πώς να συνδέεται με τους ανθρώπους σε ένα πολύ βαθύ επίπεδο. Είχα την ευκαιρία να την έχω ως συνεργάτιδα σύμβουλο σε ένα από τα 3ήμερα ηγετικά μας retreat “Mastering Change – Leading at a Deeper Level” για ανώτερα στελέχη της SAP. Μοιράζεται την ταπεινή της σοφία με τόσο υπέροχο τρόπο, που ξυπνά την περιέργεια στους άλλους. Ο ήρεμος και αντανακλαστικός τρόπος εμπλοκής της, έκανε τους ηγέτες μας να αισθάνονται λιγότερο αγχωμένοι και ανοιχτοί για τη μεταμόρφωσή τους ως ηγέτες, μερικοί από τους οποίους θυμούνται ακόμα τη μοναδική παρουσία της σήμερα. Είμαι πολύ ευλογημένη που την αποκαλώ φίλη μου και συνεργάτιδα μου “στο έγκλημα” όταν πρόκειται να βοηθήσω τους ανθρώπους να φτάσουν σε υψηλότερα επίπεδα συνειδητότητας και εσωτερικής γαλήνης.

Julietta S.

Faculty Director/SAP

Η Ελένη έχει έναν υπέροχο συνδυασμό προσωπικού στοχασμού, διορατικής αναγνώρισης του τι συμβαίνει στη δυναμική της ομάδας, και σαφήνεια σχετικά με το τι θα βοηθήσει τις ομάδες να προχωρήσουν με σοφούς, υγιείς και παραγωγικούς τρόπους. Έχει επίσης μεγάλη αίσθηση περιέργειας και εξερεύνησης, και προθυμία να ξεφύγει από τη ζώνη άνεσης της για να δει τις δυνατότητες, ώστε να μπορεί να βοηθήσει τους άλλους να κάνουν το ίδιο.

Darragh P.

Coach & Changemaker

 Για μένα το Breath work journey ήταν μία ηρωική βουτιά στο άδυτο του ασυνείδητου μου. Με την ασφαλή καθοδήγηση της Ελένης, σε κάθε εισπνοή φωτιζόταν η πηγή που αναβλύζει το άγχος και οι φοβίες μου, και σε κάθε εκπνοή η απελευθέρωση κι ένα αίσθημα ελαφρότητας αγκάλιαζε θερμά το σώμα μου. Όσο συνεχιζόταν αυτός ο συνειδητός κύκλος αναπνοών, τόσο ένιωθα κοντά στο πληγωμένο παιδί μέσα μου. Ανακάλυψα δυνάμεις, αντοχές και ικανότητες και στο τέλος βίωσα την εσωτερική λύτρωση. Όταν άνοιξα τα μάτια μου, ένας καινούργιος κόσμος ξεκίνησε για εμένα. 

Ιωάννα Σ.

Ιδιωτική Υπάλληλος

Με την Ελένη έκανα breath work journeys. Όταν ξεκινούσε το πρώτο ταξίδι, δεν ήξερα τι να περιμένω…όμως η ηρεμία και η σταθερότητα της Ελένης, από την εισαγωγή ακόμη, με έκανε να αισθανθώ ασφάλεια και να το ζήσω στο απόλυτο. Η εμπειρία του ταξιδιού ήταν αναζωογονητική. Ενώ όταν ξεκινούσα όλα ήταν μπερδεμένα στο μυαλό μου, κατά την διάρκεια ένιωσα μία απερίγραπτη διαύγεια! Και το καταπληκτικό ήταν ότι καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας του ταξιδιού, ήταν σαν να παίρνω ενέσεις ενέργειας. Ανυπομονώ για το επόμενο! 

Μαρία Τ. 

Λογίστρια

Εκτός από την εντυπωσιακή της καριέρα και την εκτεταμένη της εμπειρία ως coach και breath master, η Ελένη είναι μια υπέροχη, αξιόπιστη προσωπικότητα με ενσυναίσθηση, και με τόση θετική ενέργεια και πνεύμα. Αισθανθήκαμε μεγάλη άνεση και εμπιστοσύνη στα χέρια της κατά την διάρκεια της συνεδρίας.Ακόμα και μετά από λίγες ημέρες, έχουμε την εντύπωση ότι αυτή η μία κιόλας συνεδρία έκανε πραγματική διαφορά. Για παράδειγμα, ο Πάτρικ διατήρησε την εσωτερική του ηρεμία σε μερικές δύσκολες καταστάσεις, όπου ίσως θα είχε αντιδράσει διαφορετικά πριν.Πιστεύουμε ακράδαντα ότι τα θεραπευτικά ταξίδια 9 διαστάσεων είναι το μέλλον και μια εξαιρετικά αποτελεσματική τεχνική transformational coaching και καθοδηγούμενoυ διαλογισμού.Αγαπητή Ελένη, αυτή ήταν μια απίστευτη, αξέχαστα καθηλωτική, και βαθιά εμπειρία για εμάς. Σε ευχαριστούμε πολύ που το διευκόλυνες αυτό και μας έφερες ένα βήμα πιο κοντά στην εσωτερική μας γαλήνη, ευτυχία και ενσυνειδητότητα.Patrick F. & Denise G.COO & HR

Τα θεραπευτικά ταξίδια με την Ελένη ήταν μία απίστευτη εμπειρία για εμένα. Ταξίδεψα στο υποσυνείδητο μου, και αυτό με βοήθησε να βρω δημιουργικές λύσεις σε καθημερινές καταστάσεις και να βγω από το άγχος και τις πιεστικές σκέψεις που με κυριεύουν εδώ και χρόνια. Έτσι κατάφερα να δώσω χώρο στο σώμα και το μυαλό μου, για να μπορεί να δημιουργήσει καινούργια οράματα και ένα πολύ καλύτερο μέλλον.Άγγελος Α.Φαρμακοποιός

Βιβλιογραφία/Αρθρογραφία
 • McKeown, P. (2021). The Breathing Cure, Humanix Publishing LLC. 
 • Werner, D. (2021). The Illuminated Breath, Victory Belt Publishing.
 • Levine, P.A. (1997). Waking the Tiger – Healing Trauma. The Innate Capacity to Transform Overwhelming Experiences, North Atlantic Books.
 • Van der Kolk, B. (2014). The Body Keeps the Score: Brain, Mind, and Body in the Healing of Trauma. Penguin.
 • Lipton, B.H. (2005). The Biology of Belief. Unleashing the Power of Consciousness, Matter & Miracles, Hay House Inc. 
 • Mate, G. (2022). The Myth of Normal, Avery. 
 • Eyerman, J. (Spring 2013). A Clinical Report of Holotropic Breathwork in 11,000 Psychiatric Inpatients in a Community Hospital Setting, Vol. 23, MAPS, No.1 Special Edition. 
 • Gevirtz, R. (1999). Resonance Frequency Training to Restore Autonomic Homeostasis for Treatment of Psychophysiological Disorders, Biofeedback.
 • Lehrer, P.M. & Gevirtz, R. (2014). Heart Rate Variability Biofeedback: How and Why Does it Work? Frontiers In Psychology.
 • Leigh, K. (September 5, 2019). Understanding Cellular Memory, Emotional Imprinting & the Subconscious, Sacred Breath Academy. 
elGreek