Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Είτε το συνειδητοποιούμε είτε όχι, είμαστε όλοι συνδεδεμένοι, μέρος της ίδιας ενέργειας του όλου. Για να επιτύχουμε αρμονία στη ζωή μας, χρειάζεται να κοιτάξουμε προσεκτικά την σχέση ανάμεσα στην ψυχολογική και την πνευματική μας φύση, ώστε η προσωπική μας νοημοσύνη να συναντήσει την εσώτερη σοφία μας, ώστε το σώμα μας να συναντήσει την λεπτοφυή του ουσία και η ζωή μας να γίνει μία πληρέστερη έκφραση όλου αυτού που πραγματικά είμαστε. 

REIKI (ΟΠΟΥ ‘REI’=ΕΝΙΑΙΑ ΚΑΙ ‘KI’=ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΖΩΗΣ)

Το Ρέικι είναι μια μορφή ενεργειακής θεραπείας, η οποία περιλαμβάνει τη μεταφορά ενέργειας, παραδοσιακά με τη χρήση χεριών, στα ενεργειακά πεδία γύρω από το σώμα. Στόχος του είναι να βοηθήσει τη ροή ενέργειας στο σώμα και να αφαιρέσει μπλοκαρίσματα, κάτι στο οποίο στοχεύει και ο βελονισμός. Αυτή η θεραπεία μπορεί να επιτρέψει τη χαλάρωση, να μειώσει τον πόνο και να βοηθήσει στη θεραπεία. Το Ρέικι υπάρχει εδώ και χιλιάδες χρόνια, ενώ η σημερινή του μορφή αναπτύχθηκε για πρώτη φορά από έναν Ιάπωνα Βουδιστή με το όνομα Mikao Usui. Η πρακτική στη συνέχεια εξαπλώθηκε στις ΗΠΑ, μέσω της Χαβάης, στη δεκαετία του 1940, και στη συνέχεια στην Ευρώπη τη δεκαετία του 1980. Το προσωπικό μου ταξίδι με το Ρέικι μου έδειξε, εδώ και πολλά χρόνια, ότι υπάρχει κάτι πέρα από αυτό που μπορούμε να δούμε και που μας κάνει να αισθανόμαστε καλά επειδή προέρχεται από την αγάπη και το φως.

THETA HEALING

Είναι μια διαδικασία στοχαστικής συνομιλίας και εφαρμοσμένης κινησιολογίας, που δημιουργήθηκε ως σήμα κατατεθέν από την Vianna Stibal, μια Αμερικανίδα φυσικοπαθητική θεραπεύτρια, το 1995. Μέσω αυτού του διαλογισμού, ο εγκέφαλος μπαίνει αμέσως στα ΘΗΤΑ εγκεφαλικά κύματα (εξ ου και το όνομα της θεραπείας), μια συχνότητα που έχει σημαντικά οφέλη, όπως χαλάρωση, δημιουργικότητα, διαίσθηση, συγκέντρωση και ευαισθητοποίηση. Οι συνεδρίες θεραπείας Theta μπορούν να ξεκλειδώσουν το υποσυνείδητο και να αλλάξουν αποτελεσματικά τις περιοριστικές πεποιθήσεις, σε αυτό το επίπεδο. Το προσωπικό μου ταξίδι με το Theta Healing με οδήγησε να βιώσω άμεσα την ύπαρξη του υποσυνείδητου και όλα τα οφέλη της διαλογιστικής κατάστασης των κυμάτων ΘΗΤΑ. Χρησιμοποιώ συχνά αυτόν τον διαλογισμό για να φέρω τον εαυτό μου στην παρούσα στιγμή, σε κατάσταση αγάπης.

EMF (ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ) ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΣΗΣ

Είναι ένα ενεργειακό σύστημα που έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με την ανθρώπινη ενεργειακή ανατομία προκειμένου να την ενισχύσει και να της επιτρέψει να φέρει μεγαλύτερα ηλεκτρικά φορτία που είναι διαθέσιμα σε όλους τους ανθρώπους. Με απλά λόγια, στοχεύει να μας βοηθήσει να αυξήσουμε και να ισορροπήσουμε την προσωπική μας ενέργεια, να εξαλείψουμε τα μπλοκαρίσματα και να ανοίξουμε το δρόμο για ανάπτυξη και εξέλιξη. Ως τεχνική, ξεκίνησε στις ΗΠΑ από την Peggy Phoenix Dubro το 1988 και τώρα ασκείται σε 70 χώρες παγκοσμίως. Στο προσωπικό μου ταξίδι, αυτή η τεχνική με δίδαξε να συνειδητοποιώ τις συλλογικές ενέργειες και να αναλαμβάνω προσωπική ευθύνη για να ζήσω μια πιο ενεργητική ζωή.

EFT (ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ) TAPPING:

Είναι μια εναλλακτική τεχνική πιεσοθεραπείας που λειτουργεί με τους ενεργειακούς μεσημβρινούς του σώματος σε συνδυασμό με κάποιες λεκτικές εκφράσεις. Χρησιμοποιείται για την αποκατάσταση της ισορροπίας όταν η ενέργειά μας διακόπτεται. Είναι μια εγκεκριμένη θεραπεία για βετεράνους πολέμου με PTSD (Post Traumatic Stress Disorder), και βοηθά στο άγχος, την κατάθλιψη, τον σωματικό πόνο, τους εθισμούς και την αϋπνία. Στο προσωπικό μου ταξίδι, το tapping με βοήθησε πολύ σε περιόδους άγχους, να απελευθερώνω αρνητικά συναισθήματα και να προχωράω σε θετικές δηλώσεις.

elGreek